Stationsdisplay met tijd en temperatuur

Door een nieuwe knieprothese kon ik niet aan de modelbaan zelf werken. Aan tafel in de woonkamer kon ik toen een display ontwikkelen om op het hoofdstation Reichenbach te plaatsen. Waarom? Gewoon leuk.

Van een tijdserver op Internet wordt de actuele tijd opgehaald. Bij Openweathermap.org wordt de actuele temperatuur in Reichenbach/Vogtland (in Sachsen) opgehaald. Dat wordt op een klein display gezet. De tijd ververst elke minuut, de temperatuur elke 10 minuten.

De Aruino sketch heb ik samengesteld uit 3 sketches die ik van Internet plukte. Die heb ik in elkaar geschoven en wat versimpeld. Ik gebruik alleen de temperatuur, maar van Openweathermap.org zijn ook meer weergegevens op te halen. Het draait op een ESP8266: Wemos D1 mini versie 3. De nieuwste versie van dat bordje blijkt niet te werken.

De sketch kan je hier downloaden. Daarin moet je jouw WiFi gegevens invullen. Ook moet je zelf bij Openweathermap.org registreren voor een gratis API. Dan nog de plaats kiezen, waar jij de temperatuur van wilt ophalen. In de sketch wordt dit verder toegelicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *